Afgebroken takken, omgevallen bomen tegen woningen en gaslekken door noodweer

Geplaatst op 9 juli 2024, om 19:11 uur

NETERSEL – Aan de De Ruttestraat in Netersel zijn dinsdagavond verschillende meldingen binnengekomen als gevolg van het noodweer. De situatie varieert van afgebroken takken en omgevallen bomen die tegen woningen liggen, tot afgesloten wegen en zelfs een gaslek. De brandweer is druk bezig om de meldingen af te handelen en de veiligheid te waarborgen.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege de verwachte zware onweersbuien. Vanaf het eind van de middag is er in het zuidwesten en later in de avond in de rest van het land kans op zware onweersbuien die van het zuidwesten naar het noordoosten trekken. Deze buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten, plaatselijk veel regen, intens onweer en grote hagelstenen. De onweersbuien kunnen door blikseminslag, wateroverlast, omvallende voorwerpen en bomen, en grote hagelstenen aanzienlijke schade en overlast veroorzaken. Vooral buitenactiviteiten en het verkeer lopen een verhoogd risico door deze weersomstandigheden.

De brandweer blijft in hoogste staat van paraatheid om snel in te kunnen grijpen bij nieuwe meldingen. Bewoners van De Ruttestraat worden verzocht om voorzichtig te zijn en eventuele schade direct te melden bij de hulpdiensten.

Foto’s: Rico Vogels