Explosie bij Arabische supermarkt Den Bosch

Geplaatst op 8 juli 2024, om 06:58 uur
DEN BOSCH – Bij een Arabische supermarkt aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch vond in de nacht van zondag op maandag een explosie plaats, net na middernacht. Volgens de politie werd de explosie mogelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk bij een ijzeren prullenbak, die na de explosie als een verwrongen hoop staal voor de winkel lag.

Het pand liep lichte schade op, met enkele lichtarmaturen die van het plafond vielen en een losse plafondplaat. De regenpijp raakte ook beschadigd. De omgeving van de supermarkt werd direct afgezet en de bovenliggende woningen werden tijdelijk geëvacueerd. Een explosieve verkenner onderzocht de situatie en stelde enkele sporen veilig.

De eigenaar van de supermarkt vertelde dat bewakingsbeelden een groep van ongeveer acht personen laten zien die het vuurwerk afstaken. Hij vermoedt dat Turkse jongeren betrokken zijn en dat de explosie te maken heeft met zijn steun voor het Nederlands elftal tijdens het EK. De eigenaar vreest dat er meer incidenten zullen volgen.

In de nacht van zaterdag op zondag gingen groepen buitenlanders met elkaar op de vuist na een confrontatie, waarbij de wolvengroet werd gebracht. De politie moest ingrijpen om de rust te herstellen. Of er een verband is tussen deze eerdere escalatie en de explosie is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Foto’s: Bart Meesters