Grote schade na explosie bij Arabische supermarkt

Geplaatst op 9 juli 2024, om 11:46 uur

DEN BOSCH – Een explosie heeft in de nacht van maandag op dinsdag aanzienlijke schade veroorzaakt bij supermarkt Dunya aan de Churchilllaan in Den Bosch. De explosie vond plaats rond kwart over twee ’s nachts. Volgens de eigenaar waren er meerdere daders betrokken. Op camerabeelden is te zien hoe de daders een explosief neerleggen en vervolgens wegrennen, waarna de explosie volgt. Door de klap sneuvelde een raam en kwamen plafondplaten los.

Eerdere incidenten

Supermarkt Dunya is eerder in het nieuws geweest. In oktober vond er een steekpartij plaats waarbij vier mensen gewond raakten, en in mei werd de supermarkt overvallen waarbij een medewerker met een mes werd bedreigd.

Tweede nacht op rij

Dit is de tweede nacht op rij dat er een explosief ontploft bij een Arabische supermarkt in Den Bosch. In de nacht van zondag op maandag vond een soortgelijke explosie plaats bij supermarkt Al Salam aan de Oude Vlijmenseweg. Het explosief werd toen op een prullenbak naast de supermarkt gelegd en veroorzaakte lichte schade. De eigenaar van Al Salam vermoedt dat de explosie verband houdt met zijn steun voor het Nederlands elftal tijdens het EK voetbal.

Onderzoek naar verband

De politie kan nog niet bevestigen of er een link is tussen de twee explosies bij de supermarkten. Het onderzoek is nog gaande.

Foto’s: Bart Meesters