Bestuurder kan niet meer remmen als bestelauto in brand vliegt

Geplaatst op 11 juni 2024, om 19:35 uur

OMMEL – Een man werd door tegemoetkomend verkeer op de N279 gewaarschuwd met lichtsignalen dat er iets mis was. Bij een poging om te stoppen ontdekte hij dat zijn remmen niet meer werkten. Uiteindelijk kwam hij tot stilstand, maar toen kwamen er al vlammen onder het dashboard vandaan. Hij wist net op tijd de auto te verlaten en voorkwam zo dat de trailer die hij trok ook vlam vatte.

De brandweer bluste de brand en de weg werd tijdelijk afgesloten. De omvang van de schade aan het wegdek is nog onbekend en er moet gesaneerd worden om alles weer schoon te maken. De weg blijft zeker tot 22 uur afgesloten. De chauffeur mag van geluk spreken dat hij ongedeerd is gebleven.

Foto’s: Walter van Bussel