Hennepkwekerij in bedrijvenpand aangetroffen

Geplaatst op 30 maart 2024, om 15:28 uur

BREDA – In een bedrijvenpand aan de Schapendreef is vrijdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden. Boa’s van de gemeente kregen een tip en gingen direct op onderzoek uit. Dat had resultaat.

Op vrijdagmiddag zijn medewerkers van de gemeente bezig met een bestuurlijke controle bij bedrijven op de Schapendreef. Ze worden aangesproken door een verder onbekend gebleven persoon. Die persoon geeft als tip dat ze maar eens bij een bedrijvenpand in de omgeving moeten gaan kijken, daar zou iets illegaals spelen.

Hennep
De medewerkers van de gemeente gaan direct op onderzoek uit. In een verzamelbedrijvenpand betreden ze op grond van een bestuurlijke controle een bedrijf en vinden daar een in werking zijnde hennepkwekerij. De politie wordt gebeld. Die start een onderzoek en vind in het pand twee kwekerijen met in totaal 582 planten. Er was verder niemand in het pand aanwezig. Ook zien ze dat de stroom illegaal voor de meter wordt afgetapt. Het energiebedrijf sluit de stroom af. Er wordt onderzoek gedaan naar wie het bedrijf huurt.