Politie vindt 50.000 euro in verborgen ruimte, drie mannen aangehouden

Geplaatst op 29 maart 2024, om 18:05 uur

ZEVENBERGSCHEN HOEK – Bij een controle van een auto is een groot geldbedrag gevonden in een verborgen ruimte. De herkomst was niet duidelijk en de drie inzittenden zijn daarom aangehouden voor witwassen.

De route vanuit de Randstad naar de zuidelijk grens van ons land wordt vaak gebruikt om drugs, geld of andere illegale goederen ons land in- of uit te voeren. Om die reden worden er door verschillende overheidsdiensten veel controles uitgevoerd op voertuigen die in de richting van de grens rijden of daar vandaar komen.

50.000 euro
Op vrijdag 29 maart 2024 om 3.10 uur wordt er door een politie-eenheid van Zeeland-West-Brabant op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek een auto aan de kant gezet voor een controle. In de auto zitten drie mannen met een buitenlandse nationaliteit. De agenten doorzoeken de auto en vinden in een verborgen ruimte 50.000 euro aan contact geld. De herkomst van het geld blijft onduidelijk en de inzittenden, een 21-jarige man uit België, een 23-jarige man uit Frankrijk en een 24-jarige man uit Marokko, worden aangehouden verdacht van witwassen.

De auto, eigendom van een touringcarbedrijf, is in beslag genomen. De zaak zal verder onderzocht worden. Aan het bureau bleek de man uit Frankrijk in zijn land gezocht te worden.