Explosief afgegaan bij woning, buurtbewoners blussen brand

Geplaatst op 10 juli 2024, om 18:20 uur

EINDHOVEN – Gisteravond is een explosief afgegaan bij een woning aan de Kreeftstraat. Het explosief werd geplaatst tussen de voordeur van de woning en een plantenbak in de voortuin. De brandschade is nog zichtbaar op de stoep, de plantenbak en de druivenplant boven de deur.

Buurtbewoners hoorden de explosie en schoten te hulp door te blussen met emmers water, waarna de brandweer ter plaatse kwam. Het explosief bleek een zelfgemaakte bom te zijn, bestaande uit flessen met brandbare vloeistof en spuitbussen met brandbaar gas. Gelukkig ging een deel van de bom niet af, waardoor de schade beperkt bleef.

De bewoners van de woning willen liever niet met de media praten en hebben vertrouwen in het lopende politieonderzoek. Voor zover bekend zijn er nog geen daders aangehouden.