Huisje uitgebrand: mogelijk aangestoken, parkje met woningen afgezet voor onderzoek

Geplaatst op 9 juli 2024, om 08:12 uur

EINDHOVEN – Een huisje op het Croy in Eindhoven is maandagavond in brand gestoken, en volledig uitgebrand. Het huisje staat op een locatie met meerdere tiny houses, daar wonen mensen die nergens anders terecht kunnen in de maatschappij. Voor de bewoners is dit de laatste optie om op een vaste plek te kunnen wonen met een dak boven hun hoofd. Achter industrieterrein Croy zijn daarom een tiental tiny houses neer gezet.

Een van deze woningen werd vermoedelijk na een ruzie eerder vanmiddag in brand gestoken, de dader ging er daarna vandoor. De bewoner kon op tijd buiten komen maar moest wel worden nagekeken door de ambulance. De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten, een waterwagen, en een OvD. Ook is team brandonderzoek ter plaatse.  Op het terrein zijn ook veel agenten aanwezig die de bewoners op afstand houden.

De politie heeft het parkje met woningen afgezet, en er een plaats delict van gemaakt. FO van de politie komt ter plaatse om onderzoek te doen.