Vuurwerk na winst oranje veroorzaakt woningbrand

Geplaatst op 7 juli 2024, om 08:03 uur

NUENEN – Na de winst van Oranje werd er in Eindhoven en omgeving flink vuurwerk afgestoken. Vier minuten na het laatste fluitsignaal veroorzaakte dit echter problemen in Nuenen. Een vuurpijl belandde in de dakgoot van een woning en veroorzaakte daar brand.

De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand snel blussen. Er brandde echter een gat in de regengoot en het isolatiemateriaal onder de dakpannen vatte vlam. Brandweerkorpsen uit Nuenen, Eindhoven en Helmond kwamen ter plaatse om de brand te blussen en het dak te controleren. De politie sloot de straat tijdelijk af om ruimte te maken voor een hoogwerker van de brandweer.

Omwonenden vertelden dat ze harde knallen van vuurwerk hoorden en dat er bij de buren vuurwerk in de voortuin viel. Kort daarna werd de brand in het dak ontdekt. Op straat werden resten van een vuurpijl en vermoedelijk een fakkel gevonden.