Man (51) fors mishandeld en beroofd, verdachte (19) aangehouden

Geplaatst op 5 juli 2024, om 13:54 uur

BREDA – In de nacht van donderdag op vrijdag is er een man mishandeld in het Valkenbergpark. Ook bleken er persoonlijke goederen gestolen. Er is al snel een verdachte aangehouden.

Het 51-jarige slachtoffer loopt rond 00.15 uur vanuit het centrum door het park. Daar ziet hij drie jongeren een prullenbak in elkaar trappen. Hij spreekt hen erop aan waarop de jongeren reactie geven. Het slachtoffer besluit daarop weg te rennen, maar een jongeman rent achter hem aan. Deze man wil zijn horloge afnemen en trapt hem waardoor het slachtoffer op de grond valt. Ook daarna krijgt hij nog trappen. De jongens nemen ook zijn bril en contant geld mee.

Het slachtoffer belt de politie en wordt ook behandeld en meegenomen door de ambulance. Een kwartiertje later komt er een melding binnen van een vechtpartij bij het station. Diverse jongens liepen weg toen zij de politie zagen, de 19-jarige verdachte uit Breda is staande gehouden met behulp van het tonen van het stroomstootwapen. Bij fouillering van de verdachte kwamen een horloge en bril tevoorschijn die vermoedelijk van het slachtoffer waren. De verdachte is dan ook aangehouden op verdenking van diefstal met geweld en meegenomen naar het bureau.