Inzittenden met vals kenteken en vuurwapen opgepakt

Geplaatst op 9 juni 2024, om 14:54 uur

DINTELOORD – Een tankstationeigenaar aan de Steenbergseweg vertrouwde het zaterdagavond 8 juni 2024 niet toen een bestuurder aangaf zijn portemonnee te zijn vergeten. Hij belde hierop de politie die twee verdachten aanhield.

Rond 20.30 uur heeft een bestuurder getankt. Hij wil afrekenen, maar geeft aan geen portemonnee bij zich te hebben. De tankstationeigenaar vertrouwt het niet helemaal en controleert de kentekenplaten. Deze kwamen niet overeen met het voertuig en daarop besloot hij de politie te bellen. Na controle blijkt dat het vermoedelijk om gestolen kentekenplaten ging. In de auto troffen de agenten ook nog een vuurwapengelijkend voorwerp aan, uit onderzoek zal blijken om wat voor wapen het precies gaat.

De bestuurder uit Middelburg en de bijrijder uit Kamperland, beide 46 jaar, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hun betrokkenheid wordt verder onderzocht.