Brand in hooischuur zorgt voor flinke rookwolken

Geplaatst op 17 april 2024, om 07:10 uur

ESCH – In de nacht van dinsdag op woensdag brak er brand uit in een hooischuur aan de Hal in Esch.

De brandmelding kwam rond 02:30 uur binnen bij de brandweer. Brandweerkorpsen uit Den Bosch en Vught werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Een aanzienlijke hoeveelheid hooibalen stond in brand in de schuur. De eigenaar, die snel gealarmeerd werd, begon onmiddellijk met een loader het hooi uit de schuur te verwijderen om te voorkomen dat de brand zich verder verspreidde naar andere hooibalen. Nadat het hooi uit de schuur was verwijderd, kon de brandweer het vuur blussen. Er kwam aanzienlijke rook vrij tijdens de brand.

Na ongeveer een uur was de brand onder controle. De oorzaak van de brand is onbekend.

Foto’s: Bart Meesters