Huizen ontruimd en treinverkeer stilgelegd om gaslek bij spoor

Geplaatst op 4 april 2024, om 12:11 uur

DEN BOSCH – Tijdens graafwerkzaamheden in de omgeving van het spoor bij Orthen, Den Bosch, werd donderdagochtend een gasleiding beschadigd, wat resulteerde in een gaslek. Als preventieve maatregel zijn drie nabijgelegen woningen geëvacueerd. Tevens is het treinverkeer op het traject tussen Utrecht en Den Bosch tijdelijk opgeschort.

Het voorval vond plaats rond 09:00 uur. Teams van Enexis en de brandweer waren snel ter plaatse om de situatie te beheersen en het gebied veilig af te zetten. Ondanks dat de gasuitstroom gering was, mede doordat de leiding zich onder het zand bevond, besloot men uit voorzorg tot de evacuatie van drie woningen.

Rond 10:15 uur liet de brandweer weten dat het lek snel gedicht zou worden, waarna de bewoners kort daarop terugkeerden naar hun huizen.

Desondanks ondervond het treinverkeer hinder van het incident. De dienstregeling tussen Geldermalsen en Den Bosch werd aangepast met minder treinen. Passagiers die van Utrecht naar Den Bosch reizen, dienden tot het middaguur rekening te houden met extra reistijd.

Foto’s: Bart Meesters