Grote drugs & alcohol controle na Masters of Hardcore

Geplaatst op 31 maart 2024, om 12:43 uur

DEN BOSCH – De politie heeft zaterdagavond en nacht een grote alcohol en drugs controle tijdens de uitloop van Maters of Hardcore in Den Bosch. Het evenement wat plaats vond in de Brabanthallen in Den Bosch was rond 23:00u afgelopen, waarna de ruim 30.000 bezoekers naar huis gingen. Op de Rietveldenweg werden steekproefsgewijs automobilisten van de weg gehaald, waarvan de bestuurders gecontroleerd werden op het gebruik van alcohol en drugs. De controle vond plaats ter hoogte van de Bouwmaat aan de Rietveldenweg.

Tijdens de controle werd blaastest afgenomen voor de controle op alcohol, en werd doormiddel van een speekseltest gecontroleerd op het gebruikt van drugs. De uitslag van deze drugstest duurde telkens 5 minuten. Bestuurders die betrapt werden op het gebruik van alcohol en drugs werden ter plaatse voorgeleid aan een hulpofficier van justitie. Ook werden bij personen die onder invloed van drugs/ verdovende middelen ter plaats bloed afgenomen door GGD artsen .Dit bloed wordt gebruikt voor onderzoek naar de soort en hoeveel verdovende middelen die in het bloed zitten en zal bijdrage aan de uiteindelijke strafeis.

Bij de controle waren totaal zoon twintig personen betrokken. Nadat iemand betrapt was op het gebruik van alcohol of drugs leverde dit per aangehouden verdachten voor de aanwezige agenten ongeveer een uur werk op om de aanhouding af te handelen. Hierdoor waren er gedurende de controle steeds meer agenten die binnen zaten met de afhandeling van deze aanhoudingen.

In totaal zijn 110 bestuurders gecontroleerd.

Bij het zien zijn meerdere bestuurders omgekeerd maar deze aanwezige motoragenten wisten deze bestuurders te achterhalen en naar de controle plaats te brengen. De controle duurde tot diep in de nacht

De resultaten van de controle:

– 15 keer het rijden onder invloed van verdovende middelen
– 1 keer rijden onder invloed van alcohol.
– Diverse boetes voor onder anderen: snelheid, rijden met WOK (wacht op
keuren) en niet tonen op eerste vordering van rijbewijs.

Foto’s: Bart Meesters