Brandweer duikers stuiten op gestolen motoren tijdens duik oefening

Geplaatst op 4 april 2024, om 07:48 uur

DEN BOSCH – Duikers van de brandweer Den Bosch zijn woensdagmiddag tijdens een duik oefening in de Zuid Willemsvaart in Den Bosch gestuit op twee gestolen motoren. De motoren werden in het water onder de Lambooybrug aangetroffen.

De geïnformeerde politie besloot de motoren uit het water te laten halen. De duikers van de brandweer werden opnieuw ter plaatse gevraagd om een touw aan de motoren te bevestigen zodat deze door een bergingsbedrijf uit het water konden worden gehaald. Het ter plaatse gevraagde bergingsbedrijf haalde de motoren uit het water. Op basis van de chassisnummers kon worden achterhaald dat de motoren ergens in het afgelopen jaar gestolen waren in de omgeving van Rotterdam.

Het bergingsbedrijf heeft de motoren afgevoerd. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. Of de motoren bij een misdrijf zijn gebruikt is niet bekend en zal worden uitgezocht.

Foto’s : Bart Meesters