Inbrekers aangehouden na achtervolging

Geplaatst op 4 oktober 2022, om 10:39 uur

ETTEN-LEUR – Twee inbrekers zijn dinsdagochtend na een achtervolging en zoektocht aangehouden. Ze worden verdacht van een (poging) inbraak in een bouwkeet. Een oplettende getuige belt gelukkig de politie.

Op dinsdag 4 oktober 2022 om 01.45 uur belt een getuige naar de politie. Hij hoort een geluid van een slijptol en ziet bij een bouwkeet aan de Beiaard twee mannen staan. Meerdere surveillance-eenheden spoeden zich naar die bouwkeet. Op het moment dat de eerste eenheid ter plaatse komt maken de inbrekers dat ze weg komen achtervolgt door de agenten.

Aanhouding
Na een achtervolging lukt het om één van de verdachten aan te houden, een 31-jarige inwoner van Etten-Leur. Uit de politie-systemen blijkt dat hij in de omgeving woont en een andere surveillance-eenheid neemt daar poolshoogte. En daar blijkt in de bosjes de tweede verdachte te liggen, een 44-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Hij heeft onder zijn jas een slijptol verstopt. De twee mannen worden aangehouden en aan het bureau ingesloten. De recherche gaat de zaak onderzoeken.

Reacties