UPDATE: Huizen beschadigd na explosie

Geplaatst op 3 oktober 2022, om 10:07 uur

ROOSENDAAL
Twee woningen in de Van der Nootlaan raakten zondagavond 2 oktober door een explosief flink beschadigd. Enkele dagen eerder werd op een woning in diezelfde staat ook al geschoten. Bij deze incidenten raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de voorvallen en roept mensen op om – desnoods anoniem – tips door te geven.

Rond 23.45 uur kreeg de politiemeldkamer een melding dat bij de woning een explosief was afgegaan. Agenten troffen flinke beschadigingen aan de voorzijde van twee woningen aan. Enkele ruiten, een voordeur, enkele rolluiken en de gevels waren vernield. De politie startte een onderzoek en zette de omgeving af. Agenten verhoorden enkele betrokkenen. De afdeling forensische opsporing stelde een sporenonderzoek in.

Kogelgaten
In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 september raakte ook al een woning in dezelfde straat beschadigd. Tussen 3.00 en 3.30 uur werd een andere woning beschoten. Dit voorval werd woensdagochtend om 7.40 uur bij de politie gemeld. Agenten troffen diverse kogelgaten in enkele ruiten aan. Ook hier werd een uitgebreid onderzoek ingesteld, waarbij kogels en hulzen werden gevonden.

Vergissing
De politie houdt er rekening mee dat de schoten vorige week abusievelijk waren gericht op de eerste woning. Mogelijk dat de daders zijn teruggekomen om de bewoners van de woning, waar de voordeur is opgeblazen, te bedreigen. De recherche stelt een onderzoek in. Naast dat een buurtonderzoek wordt ingesteld, is de politie op zoek naar getuigen of beelden, die kunnen helpen om de daders op te sporen. Hebt u informatie of beelden? Bel de politie: 0900-8844 of app 06-1220 7006. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2022257583.

Anoniem melden
Gezien de omstandigheden waarin deze misdrijven zijn gepleegd, kunt u ook anoniem terecht bij het team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Hoe gaat dat dan? Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder. Meer informatie over deze werkwijze van TCI staat op Politie.nl. U kunt ook anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

Reacties