Greenpeace: we willen meedenken, niet onderhandelen

Geplaatst op 15 augustus 2022, om 12:28 uur

DEN BOSCH – Greenpeace is bereid om met het kabinet en bemiddelaar Johan Remkes mee te denken over manieren om de uitstoot van stikstof te verminderen. “Maar we gaan niet onderhandelen. We hebben 1,5 jaar geleden het kabinet gesommeerd vaart te maken. We hebben het er al zestig jaar over. Remkes was nog aan het knikkeren in zijn korte broek, toen hadden we het al over stikstof. Op een gegeven moment moet je door”, zei directeur Andy Palmen van de milieuorganisatie bij aankomst voor het overleg, dat op het provinciehuis in Den Bosch wordt gehouden.

Greenpeace zegt met Remkes te willen praten over praktische kanten van het stikstofbeleid. Palmen: “Hoe doe je dat nou met de Rabobank, hoe gaat die meebetalen? Hoe gaan andere partijen zorgen dat die boer een goede boterham kan verdienen, ook met minder vee?” Tegelijk zegt Palmen bezorgd te zijn dat Remkes “taboevrij” wil praten. Greenpeace liet eerder al weten naar de rechter te zullen stappen als het kabinet de stikstofplannen wil afzwakken.

Ruim een week geleden spraken Remkes en enkele kabinetsleden, onder wie premier Rutte, op het provinciehuis in Utrecht met landbouworganisaties.

Door: ANP