COT doet onderzoek naar fataal ongeluk Highland Games

Geplaatst op 15 augustus 2022, om 12:02 uur

GELDROP-MIERLO – COT, het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement uit Rotterdam, gaat onderzoek doen naar een fataal incident op de Highland Games in Geldrop. Daarbij kwam op zondag 7 augustus een 65-jarige man uit die plaats om het leven. Hij werd geraakt door een zware metalen kogel. Het slachtoffer was geen bezoeker van het sportfestival, maar liep achter een metershoge heg op een pad in de bloementuin van het naastgelegen kasteel. Voor de Highland Games in Geldrop was geen vergunning afgegeven.

De Highland Games is een sportevenement dat zijn oorsprong vindt in Schotland. Een van de onderdelen is de discipline Hammer Throw, waarbij een metalen bal wordt geworpen.

Volgens de gemeente Geldrop-Mierlo gaat het onderzoek zo’n acht tot tien weken duren. Ook de politie stelt een onderzoek in, en riep eerder al mensen die iets gezien hebben op om zich te melden. Er waren veel bezoekers tijdens het evenement.