Code geel in Limburg en Noord-Brabant vanwege onweer

Geplaatst op 15 augustus 2022, om 11:38 uur

DE BILT – Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het zuiden en noordoosten van het land kunnen voorkomen. In Noord-Brabant, Limburg en Zeeland geldt van 12.00 uur tot 18.00 uur code geel, net als in Groningen, Drenthe en Friesland. Er is kans op enkele onweersbuien, lokaal met hagel en windstoten van 60 tot 65 kilometer per uur. In de loop van de avond lossen de buien weer op. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden.

Het verwachte onweer zal de heersende droogte nauwelijks verhelpen. Op een droge bodem zakt de neerslag niet makkelijk weg, waardoor die vooral in de sloot en het riool belandt.

Zondagavond was er al een lokale onweersbui boven Drenthe en ook boven het noorden van Friesland kwam een bui voor, aldus Weeronline. Volgens het weerbureau waren er ook maandagochtend over het land enkele onweersbuien. Zo waren er buien boven de Gelderse Vallei, het noorden van Utrecht en het zuiden van Flevoland. Ook waren er onweersbuien in Zeeland, Zuid-Holland en het zuiden van Noord-Holland waarbij plaatselijk zo’n 5 millimeter regen viel.

Overigens geldt maandag en dinsdag in het hele land nog steeds code geel vanwege de hitte. Vanaf woensdag dalen de temperaturen, waarmee ook een einde zal komen aan de hittegolf.

Reacties

Door: ANP