Auto in brand gestoken, dader aangehouden

Geplaatst op 19 juni 2024, om 08:25 uur

VUGHT – Dinsdagavond rond kwart voor twaalf is aan de Seriwangstraat een auto in vlammen opgegaan. De auto stond geparkeerd ter hoogte van de Samarstraat.

Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig aan de voorzijde volledig in brand. Tijdens het blussen ontstond al snel het vermoeden dat de brand was aangestoken, mede omdat buurtbewoners een mogelijke verdachte hadden gezien. Na het bekijken van camerabeelden bleek de brandstichting duidelijk zichtbaar, inclusief de identiteit van de dader. De verdachte was niet alleen bekend bij buurtbewoners maar ook bij de politie. Hij en een vrouw veroorzaakten al langere tijd overlast in de wijk.

De brandweer heeft het vuur geblust, maar het voertuig was volledig verloren en werd afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Nadat de brand geblust was, gingen agenten naar een woning waar de verdachte mogelijk met een vrouw verbleef. Ondanks herhaaldelijk aankloppen en diverse belpogingen weigerde de vrouw de deur te openen. De agenten sloegen daarop een raam in om binnen te komen. In de schuur achter de woning werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. De politie onderzoekt de zaak verder.

Het incident trok veel bekijks van buurtbewoners.

Foto’s: Bart Meesters