Vier aanhoudingen na ontdekken drugslabs

Geplaatst op 21 april 2023, om 12:27 uur

DEN BOSCH – De politie heeft vrijdag vier mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij twee drugslabs in Brabant. De politie ontdekte die labs vrijdag in Eersel en in Hooge Mierde, gemeente Reusel-De Mierden. De politie vond er onder meer ketels en jerrycans met chemicaliën.

De verdachten werden alle vier in Eersel opgepakt. Het gaat om mannen uit Eersel (36), Veldhoven (47), Deurne (44) en Aarle-Rixtel (18). In Hooge Mierde was volgens de politie niemand in de buurt van het lab.

De synthetische drugs werden geproduceerd in een garage bij een woning aan De Stad in Hooge Mierde en een bedrijfspand aan de Sigarenmaker in Eersel. De politie kwam de labs op het spoor via een ander onderzoek van de recherche. De actie tegen beide labs vond volgens de politie gelijktijdig plaats.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is begonnen met het leeghalen van beide labs. Een proces dat volgens de politie vele uren in beslag neemt.

In de loop van vrijdagmiddag viel de Limburgse politie een loods binnen in het dorpje Ell tussen Roermond en Weert. Daarin vonden agenten in totaal 57 jacuzzi’s, 8 motoren, 2 boten en een vorkheftruck. Alle goederen zijn in beslag genomen in het kader van het Brabantse onderzoek naar beide drugslabs, maakte de Limburgse politie van Leudal op Facebook bekend.

Foto’s: Rico Vogels

Door: ANP