Verlaten brandend bootje dobbert op Dommel, verkeerschaos na sluiten brug

Geplaatst op 9 juni 2024, om 07:55 uur

EINDHOVEN – In Eindhoven heeft een brandende boot voor verkeerschaos gezorgd. De politie zag vuur op de Dommel en ontdekte een boot met een brandende motor. Het is niet duidelijk van wie de boot was of of er iemand op zat toen hij in brand vloog.

Door de snelle stroming stelde de brandweer zich op bij een brug op de Van Oldenbarneveltlaan. Toen de boot binnen bereik kwam, probeerden ze te blussen. De boot dreef onder de brug door, waarna de brandweer naar de overkant snelde om verder te blussen.

Uiteindelijk lukte het om de brand te blussen voordat de boot verder afdreef. Bij een fietsbrug kon de boot worden vastgelegd door de brandweer en een agent.

De brug waar de brandweerwagen stond, moest tijdelijk dicht, wat verkeerschaos veroorzaakte. Dit viel samen met de uitloop van het Bontgenoten Festival (10.000 bezoekers), waardoor een deel van de ophaallocatie aan de Sumatralaan niet bereikbaar was.