Brand in sloopwoningen snel onder controle

Geplaatst op 9 juni 2024, om 08:15 uur

OSS – In twee sloopwoningen aan de Brabantstraat in Oss heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer was snel ter plaatse en moest zichzelf toegang verschaffen door het hek rond het huizenblok te openen en de toegangsdeuren te forceren.

Ook een derde woning werd opengebroken om te controleren, maar daar bleek geen brand te zijn. Bij de bestrijding van de brand werden een blusvoertuig en een hoogwerker ingezet. De politie was ook ter plaatse, en enkele tientallen buurtbewoners kwamen kijken naar de inzet van de hulpdiensten.

Een andere buurtbewoner meldde harde knallen te hebben gehoord en vermoedt dat er vuurwerk in de sloopwoningen is ontploft. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand, maar heeft nog geen officiële verklaring gegeven.

Foto’s: Gabor Heeres