Woonwijk loopt uit voor inzet hulpdiensten in Boxtel

Geplaatst op 13 april 2024, om 22:24 uur

BOXTEL – Zaterdagavond spoedden de hulpdiensten zich naar een medisch incident in een woning aan de Dr. de Brouwerlaan in Boxtel. Een traumahelikopter landde op het grasveld bij de hoek met de Schijndelseweg, terwijl de straat gevuld was met brandweerwagens, politieauto’s en ambulances.

Het incident, dat zich binnen de woning afspeelde, trok de aandacht van nieuwsgierige buurtbewoners, die in grote getale naar de Dr. de Brouwerlaan kwamen. Met behulp van een ladderwagen van de brandweer werd het slachtoffer via het raam van de bovenverdieping naar beneden gebracht, waarna hij onder begeleiding van een traumateam per ambulance naar het ziekenhuis in Den Bosch werd vervoerd. De straat werd afgesloten door de politie, die de honderden toeschouwers op afstand hield. De aard van het medische incident werd zaterdagavond niet bekendgemaakt door de hulpdiensten.

Nadat de traumahelikopter was vertrokken, keerde de rust terug in de straat. Enkele brandweerlieden zetten een speelhuis dat omver was geblazen door de luchtstroom van de traumahelikopter weer rechtop.

Foto’s: Sander van Gils