Grote brand verwoest chalet op camping

Geplaatst op 11 april 2024, om 07:45 uur

HERPEN – Een uitslaande brand heeft woensdagavond in Herpen een chalet volledig verwoest. De brand op camping De Brug aan de Sint Sebastianusstraat net buiten het dorp werd kort voor tien uur opgemerkt en bij de brandweer gemeld.

Brandweerlieden uit Ravenstein, Schaijk, Uden en Heesch werden opgeroepen om de enorme vlammen te bedwingen. Korte tijd was er de angst dat er gasflessen konden ontploffen en de brandweer nam daarom een defensieve houding aan door de brand al liggend op de grond te blussen. Daarmee werd de kans dat brandweerlieden konden worden geraakt door een eventueel ontploffende gasfles flink gereduceerd.

Nadat twee gasflessen van afstand voldoende waren afgekoeld konden ze door brandweerlieden worden veiliggesteld om in een regenton verder af te koelen. Ondanks de snelle inzet van veel brandweerlieden is de vakantiewoning tot de grond toe afgebrand.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto’s: Gabor Heeres