Jongen valt van kademuur en raakt gewond

Geplaatst op 8 april 2024, om 07:41 uur

DEN BOSCH – Aan de Zuidwal in Den Bosch is zondagavond rond twaalf een persoon te water geraakt. De persoon raakte door nog onbekende oorzaak te water.

De hulpdiensten rukten na de alarmering groots uit naar de Zuidwal. Onder meer een duikteam van de brandweer en een traumahelikopter werden gealarmeerd. Het slachtoffer zou na verluid enkele meters naar beneden zijn gevallen. Het slachtoffer kwam daarna gedeeltelijk in het water terecht. Een vriend van de jongen wist na de val eerste hulp te verlenen in afwachting van de hulpdiensten.

Met een brandcard onder de autoladder van de brandweer werd het slachtoffer langs de ongeveer 4 meter hoge kade muur omhoog gehesen. Het slachtoffer daarna met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto’s: Bart Meesters