Bestuurder verlaat plaats ongeval en laat ravage achter

Geplaatst op 4 april 2024, om 10:51 uur

ROOSENDAAL – In de nacht van woensdag op donderdag is een voertuig een pand binnengereden op Gerard ter Borchstraat. Er ontstaat een flinke schade, de bestuurder gaat er echter vandoor en laat het voertuig achter. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden en wil graag de bestuurder spreken.

Rond 02.00 uur ontvangt de meldkamer een automatische melding van een ongeval. Ter plaatse treffen agenten een ravage aan, omdat de auto zich in een pand heeft geboord. Getuigen geven aan dat zij een klap hoorden en daarna de bestuurder uit de auto hebben geholpen. Hij leek gewond, maar liep na het ongeluk gewoon weg. Agenten treffen niemand meer aan en zijn dus nog op zoek naar de bestuurder. De brandweer is ook ter plaatse geweest en concludeerde dat er geen draagconstructies geraakt zijn en het pand dus veilig is.

Ondanks dat de tenaamgestelde van het voertuig uiteraard bekend is, net als de woonadressen, treffen agenten daar geen verdachte aan. Het is ook niet duidelijk of de tenaamgestelde ook daadwerkelijk de bestuurder is geweest. Daarom krijgt de tenaamgestelde een ‘vordering bekendmaking bestuurder’, waarbij hij of zij moet verklaren wie er in het voertuig heeft gereden.