Bekeuringen tijdens verkeers-en transportcontrole havengebied

Geplaatst op 3 april 2024, om 22:28 uur

MOERDIJK – Tijdens een grote integrale verkeers- en transportcontrole in het havengebied zijn dinsdagochtend 54 voertuigen uitgebreid gecontroleerd. De controle was een samenwerking tussen de Zeehavenpolitie Zeeland – West- Brabant, politieteam Roosendaal, de Douane, Koninklijke Marechaussee en de Dienst Wegverkeer (RDW).

Motorrijders van de politie en de Koninklijke Marechaussee hebben de voertuigen naar de controleplaats langs de Zuidelijke Randweg gebracht. Alle voertuigen zijn daar gecontroleerd. Agenten hebben bij iedere bestuurder een alcohol- en drugstest afgenomen. Bij diverse voertuigen zijn overtredingen en misstanden geconstateerd.

Bekeuringen
Eén van de gecontroleerde bestuurders bleek onder invloed te rijden van verdovende middelen. Deze bestuurder was daarnaast niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Een arts heeft bloed afgenomen. Deze verdachte krijgt voor alle feiten een proces-verbaal. De politie schreef verder in totaal 8 bekeuringen voor onder meer het rijden zonder rijbewijs, uitstekende/scherpe delen aan een voertuig, gladde banden, niet werkende verlichting van een aanhangwagen en het hebben van een te donkere voorruit (32% licht- doorlatend in plaats van de verplichte 75%).

Sigaretten
Douanemedewerkers hebben 20 combinaties met een mobiele scan doorgelicht. Hieruit zijn geen bijzonderheden naar voren gekomen. Wel werd in een Pools voertuig nog 14 sloffen Poolse sigaretten aangetroffen. De Douane heeft de sigaretten in beslag genomen. Deze bestuurder krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Ondermijning
Naast het aanpakken van overtredingen en misstanden was de controle ook gericht op het verzamelen van informatie over ondermijnende criminaliteit.