Kindje van 4 gereanimeerd na val in water: ontsnapt aan aandacht schoolleiding

Geplaatst op 2 april 2024, om 13:46 uur

ROSMALEN – Een vierjarig jongetje wist dinsdag onopgemerkt weg te glippen van de schoolleiding, waarna hij tijdens een moment zonder toezicht de achtertuin van een schoolgebouw aan de Deltalaan in Rosmalen betrad en in een waterbak viel. Na enige tijd werd hij gevonden. Het kind moest na zijn ontdekking door ambulancebroeders gereanimeerd worden en werd vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

Omstreeks 11.30 uur werden hulpdiensten, waaronder politie en ambulance, gealarmeerd. Een traumahelikopter landde op het terrein en gedurende enige tijd werd het jongetje gereanimeerd. Uiteindelijk werd hij met een hartslag overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen, waar zijn ouders bij hem zijn. Volgens een woordvoerder van de politie verkeert het jongetje momenteel in stabiele toestand.

Als gevolg van het incident blijven basisschool de Wittering en Kindcentrum De Groote Wielen, beide gevestigd in het gebouw, de rest van de dag gesloten. Ouders zijn gebeld met het verzoek om hun kinderen tussen de middag op te halen. Inmiddels is het grootste deel van de kinderen opgehaald. Het gebouw biedt onderdak aan een buurthuis, twee basisscholen en een kinderopvang. Achter het gebouw ligt een grasveld met daaromheen een betonnen waterbak voor de opvang van regenwater.

Foto’s: Bart Meesters