Automobilist (84) zonder rijbewijs rijdt onder invloed van verdovende middelen talud af

Geplaatst op 1 april 2024, om 22:38 uur

SPRANG-CAPELLE – Op tweede paasdag liep een 84-jarige automobilist uit Rotterdam tegen de lamp in Sprang-Capelle.

Door de controle over zijn voertuig te verliezen op de Bevrijdingsweg in Sprang-Capelle, belandde de Rotterdammer van het talud. Toen de politie arriveerde en om zijn rijbewijs vroeg, bleek dat al twee jaar geleden ingetrokken te zijn. Een zelfgemaakte, gelamineerde versie van een rijbewijs B kon de agenten niet misleiden.

Daarnaast werd de man positief getest op het gebruik van verdovende middelen, wat resulteerde in een proces-verbaal. Zijn auto werd in beslag genomen vanwege herhaaldelijke overtredingen. Over de uiteindelijke bestemming van het voertuig zal later een beslissing genomen worden.

Foto’s: FPMB / Erik Haverhals