Voertuig crasht met hoge snelheid, bestuurder aangehouden

Geplaatst op 28 maart 2024, om 17:43 uur

ROOSENDAAL – Na het plegen van diverse snelheidsovertredingen crashte een voertuig donderdagochtend op de Wagonstraat in Roosendaal. De bijrijder raakte gewond, terwijl de bestuurder werd gearresteerd.

Omstreeks 10:00 uur merkten agenten op dat het voertuig te snel reed op de A16 bij Prinsenbeek. Ze gaven een stopteken, waarop de bestuurder aanvankelijk leek te gehoorzamen, maar uiteindelijk toch de snelweg opreed. Omstreeks 10:15 uur begon het Verkeersteam de achtervolging. De auto reed met hoge snelheid over de A17, richting Roosendaal, ter hoogte van Standdaarbuiten. De politie besloot de achtervolging te staken omdat de bestuurder het andere verkeer in gevaar bracht. Enkele minuten later crashte het voertuig op de Wagonstraat, waarbij het eerst tegen een personenauto botste en later tegen een vrachtwagen. Het voertuig vatte vlam, maar de brand kon snel worden geblust.

De gewonde bijrijder stapte uit het voertuig, terwijl de bestuurder ervandoor ging. Niet lang daarna werd de bestuurder enkele straten verderop aangehouden. Het betreft een 34-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats.