Drugs en wapen gevonden in auto

Geplaatst op 27 maart 2024, om 13:10 uur

LAGE ZWALUWE – In de auto van een 25 jarige verdachte uit Lage Zwaluwe is een grote hoeveelheid drugs en een wapen aangetroffen. De verdachte zal al vast.

Op dinsdag 27 februari 2024 zijn vier mannen opgepakt in een drugsonderzoek. In een eerder bericht wordt al genoemd dat het gaat om een 27-jarige man uit Oosterhout, een 23-jarige en een 25-jarige man uit Lage Zwaluwe en een 24-jarige Bredanaar. Op verschillende locaties in Lage Zwaluwe, Baarle-Nassau, Oosterhout en Den Bosch vonden agenten onder andere drugs, 20 kilogram grondstoffen voor synthetische drugs en benodigdheden om drugs te maken, geld, vuurwerk, een stroomstootwapen, voor duizenden euro’s aan Pokémonkaarten en mogelijke cryptovaluta.

Auto
Er is toen al gezocht naar de auto van de verdachte uit Lage Zwaluwe maar deze is toen niet gevonden. Kortgeleden kwam er informatie binnen waar de auto zou staan. Dat bleek te kloppen. Een onderzoek in de auto leverde 36.000 Xtc pillen, 1 kilo ketamine, 100 gram Mdma(de werkzame en dus gevaarlijke stof in een Xtc-pil) en een geladen revolver. Al deze spullen zijn uiteraard in beslag genomen en zullen meegenomen worden in het onderzoek.