Beginnend bestuurder racet met met 195 km/h langs wegwerkers en raakt auto en rijbewijs kwijt

Geplaatst op 24 maart 2024, om 08:22 uur

BREDA – Afgelopen nacht hadden agenten al 6 rijbewijzen ingevorderd op de A16 ter hoogte van knooppunt Galder. Daar is er nog één bijgekomen en met een snelheidsovertreding die ze zelf nog niet zo vaak heb meegemaakt tijdens wegwerkzaamheden.

Dit weekend is de A58 afgesloten vanaf Galder in de richting van Tilburg. De maximum snelheid is daar dan ook 70 km/h. Nadat agenten hun laser hadden ingesteld duurde het nog geen minuut toen er een zwarte Audi voorbij kwam vliegen met maar liefst 195 km/h.

De agenten moesten flink doortrappen om in de buurt van het voertuig te komen, het bordje ‘ politie volgen ‘ ging aan en de bestuurder wist waarschijnlijk wel hoe laat het was. Op benzinestation Hazeldonk kon de bestuurder zijn rijbewijs en auto inleveren.

De agenten roken een alcohol lucht bij de beginnend bestuurder. Het blaas apparaat gaf aan dat de bestuurder teveel had gedronken en hierop mocht hij mee naar het bureau voor de ademanalyse.

Op bureau blies de bestuurder 580 UG/L, dit is een waarde waarmee zelfs ervaren bestuurders hun rijbewijs in kunnen leveren. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar de verkeersofficier en die gaat een beslissing nemen over het rijbewijs en de auto.

Hiernaast wordt er ook een melding gedaan aan het CBR voor een cursus educatieve maatregel gedrag / alcohol.