Automobiliste aangehouden na achtervolging, gooide lachgascilinders uit het raam

Geplaatst op 24 maart 2024, om 10:12 uur

BREDA – Agenten controleerden op de woonboulevard in Breda een bestuurster welke lachgas gebruikte in haar voertuig. Tijdens de controle koos de bestuurster het hazenpad waarop een achtervolging ontstond.

Met hoge snelheid reed het voertuig richting Bergen om Zoom om vervolgens richting Rotterdam te rijden. Tijdens de achtervolging gooide ze tot twee keer toe een lachgas cilinder uit het raam welke agenten ternauwernood konden ontwijken om een aanrijding te voorkomen. De agenten kregen bij de achtervolging hulp van de Landelijke Eenheid, de eenheid Rotterdam, de verkeerspolitie en de politiehelikopter. Uiteindelijk kwam het voertuig tot stilstand in Rotterdam Heijplaat waarna de bestuurster werd aangehouden.

Ze wordt verdachte van het rijden onder invloed, bezit lachgas, het ernstig in gevaar brengen van de verkeersveiligheid, poging doodslag en poging zware mishandeling. Ze is ingesloten op het cellencomplex.