Automobilisten negeren massaal rode kruizen na ongeval

Geplaatst op 9 februari 2024, om 12:36 uur

EINDHOVEN – Bij een ongeval op de A2 aan het eind van de ochtend, waarbij twee voertuigen betrokken waren, zijn hulpdiensten massaal uitgerukt.

Na een botsing kwamen de auto’s tegen de rijrichting tot stilstand, waarbij één persoon gewond raakte en naar het ziekenhuis is gebracht. Rijkswaterstaat sloot een rijstrook en een deel van een afrit af, met rode kruizen en een pijlwagen om de plek te markeren. Desondanks negeerden diverse bestuurders, vaak met een buitenlands kenteken, deze signalen, wat tot frustratie bij de weginspecteurs en hulpdiensten leidde.

Dit gedrag kan gevaarlijke situaties veroorzaken, zoals een ambulance die snelheid moet maken op de afgesloten rijbaan. Uiteindelijk zijn de beschadigde voertuigen weggetakeld en is de weg vrijgegeven, maar niet zonder een file richting Veldhoven, nabij de High Tech Campus, te veroorzaken.

Reacties