Man gepakt bij verkeerscontrole die nog 20 dagen de cel in moet

Geplaatst op 7 februari 2024, om 10:36 uur

CUIJK/LANDGRAAF – Op donderdag werd een verkeerscontrole uitgevoerd op twee locaties in Maas en Leijgraaf, waarbij verschillende voertuigen door de politie werden onderzocht. Dit heeft tot mooie resultaten geleid.

De agenten belast met de controle stonden voor een scala aan inbreuken op de verkeersregels, variërend van overtredingen met betrekking tot geluidshinder tot het negeren van fundamentele veiligheidsmaatregelen. Enkele van de vastgestelde overtredingen omvatten het overschrijden van de geluidsnorm van de uitlaat, het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden, het negeren van een rood verkeerslicht, het niet dragen van een autogordel, en het niet naleven van vereisten met betrekking tot kentekenplaten en handelaarskentekens. Ook werden ernstige overtredingen vastgesteld, zoals het rijden zonder rijbewijs en het vervoeren van een passagier jonger dan 12 jaar zonder de juiste veiligheidsgordel.

In totaal werden er 23 processen-verbaal uitgeschreven als gevolg van deze inspectie. De politie werd bijgestaan door het toegewijde Team Verkeer. Ondanks de weersomstandigheden slaagden de ze erin om een leerzame en impactvolle verkeerscontrole uit te voeren, die hopelijk zal bijdragen aan een veiliger wegennet in de regio.

Naast de uitgevaardigde processen-verbaal resulteerde de controle ook in de aanhouding van een persoon die gesignaleerd stond, wat leidde tot een hechtenis van 20 dagen. Dit toont aan dat dergelijke controles niet alleen van belang zijn voor verkeersveiligheid, maar ook kunnen bijdragen aan de handhaving van de algemene openbare orde.

Foto: politie_landvancuijk

Reacties