Politie houdt verdachte aan voor ramkraak op juwelier

Geplaatst op 30 januari 2024, om 16:02 uur

SOMEREN – De politie heeft op dinsdagmiddag een 28-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ramkraak op een juwelier aan de Kanaalstraat in Someren vorig jaar.

Op de nacht van 17 augustus 2023 werden omwonenden van de Kanaalstraat opgeschrikt door een luide knal. Een grijze auto reed de gevel van de juwelierszaak binnen, waardoor het alarm afging. De bestuurder van de grijze auto greep de kans en ging ervandoor met gestolen sieraden. Een zwarte vluchtauto stond gereed met een chauffeur. Tijdens de ramkraak raakte niemand gewond, maar de schade aan de voorgevel van de juwelierszaak was aanzienlijk.

Het politieonderzoek heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte. In november 2023 werden al drie andere mannen aangehouden in verband met dezelfde zaak. Op dit moment zitten twee van hen nog steeds vast: een 18-jarige man uit Maarheeze en een 29-jarige man uit Buchten.

Foto’s : Harrie Grijseels

Reacties