Man vlucht voor politie en ramt woning, aangehouden in achtertuin

Geplaatst op 30 januari 2024, om 15:44 uur

HELMOND – De politie heeft een 19-jarige man uit Helmond aangehouden na een achtervolging. Nadat agenten hem een stopteken hadden gegeven, vluchtte de man met zijn auto door Helmond. Uiteindelijk kwam hij tot stilstand toen hij tegen een woning botste. De verdachte werd betrapt in het bezit van drugs en bleek geen geldig rijbewijs te hebben.

Rond 03.45 uur zagen agenten de verdachte rijden op de Wethouder Ebbenlaan, waarbij opviel dat zijn kentekenplaten met Ducttape aan de auto waren bevestigd. Toen de agenten hem een stopteken gaven, besloot de verdachte te vluchten. Na het inschakelen van zwaailichten en sirenes verhoogde de verdachte zijn snelheid.

De achtervolging leidde door verschillende straten, waaronder de Prins Karelstraat, de Tolpost en het Bijsterveld, totdat de verdachte het doodlopende Wethouder Hamacherplein bereikte en tegen een woning tot stilstand kwam. Hij verliet snel zijn voertuig en vluchtte, eerst over een schutting en vervolgens over een andere. Een van de agenten wist hem van de schutting af te trekken.

Bij zijn aanhouding werden vermoedelijke drugs gevonden, en een speekseltest wees uit dat hij onder invloed was. Daarnaast kon de man geen geldig rijbewijs overhandigen. Hij is in hechtenis genomen en wordt vastgehouden. Een bedrijf moest de beschadigde woning en schutting ondersteunen.

Reacties