Dubbele woningbrand eist leven en verwondt gezin met jong kind (2), politie vermoedt misdrijf

Geplaatst op 21 november 2023, om 07:06 uur

OOSTERHOUT – Bij een dubbele woningbrand aan de Elsbeemd in Oosterhout is in de nacht van maandag op dinsdag een man om het leven gekomen. Het betreft mogelijk de bewoner van een van de huizen. Eén persoon wist zich te redden door uit het raam van de eerste verdieping te springen. Verder ademden twee personen rook in. Deze drie personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De brand brak uit kort na 03.00 uur. Drie buren, de bewoners van het andere huis, liepen lichte verwondingen op. Het gezin bestaat uit een vader, moeder en hun kind van 2 jaar oud. De politie onderzoekt het incident als mogelijk misdrijf en houdt rekening met brandstichting.

Het levenloze lichaam van de overleden man werd aangetroffen op de bovenverdieping van het huis naast het gezin. Hoewel buurtbewoners vermoeden dat de overledene de bewoner is, kan de politie dit nog niet bevestigen. Woordvoerder Willem van Hooijdonk verklaart tegenover De Gelderlander dat de identiteit van het slachtoffer nog moet worden vastgesteld.