Grote brand bij Albert Heijn, flinke rookwolken zichtbaar

Geplaatst op 19 november 2023, om 17:04 uur

HELMOND – Zondag einde van de middag is er een brand uitgebroken bij de Albert Heijn gelegen aan het Dierdonkpark in Helmond.De brand in op dit moment onder controle. De brand brak uit rond 16:30 uur en veroorzaakte veel rook.

Bij de brand in de supermarkt stond onder andere isolatiemateriaal in brand, wat resulteerde in rook- en stankoverlast in de directe omgeving. Het personeel van de supermarkt reageerde snel en evacueerde ongeveer twintig mensen uit het gebouw.

De brandweer rukte met twee blusvoertuigen uit en schaalde al snel op naar middelbrand. Hoewel de precieze oorzaak van de brand nog niet bekend is, lijkt de schade aan de supermarkt aanzienlijk te zijn.

De brandweer zal nog enige tijd ter plaatse blijven voor nacontrole, en het pand wordt geventileerd vanwege de rook. Stichting Salvage zal worden ingeschakeld om de schade aan het winkelpand te beoordelen.

Foto’s: Harrie Grijssels