Woninginbreker (17) op heterdaad aangehouden in Halsteren

Geplaatst op 10 september 2023, om 17:48 uur

HALSTEREN – Een hondengeleider van de politie heeft zaterdag omstreeks 16.45 uur in een woning aan de Korte Leeuwstraat mede dankzij een alerte getuige een inbreker op heterdaad aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom.

Een politieman kreeg samen met zijn hond Chilly de melding dat een oplettende buurtbewoner verdachte personen zag bij een woning aan de Korte Leeuwstraat. Volgens de melder ging het om inbrekers en droeg een van hen een bivakmuts. De hondengeleider was als eerste ter plaatse. Hij zag dat op de tuindeuren aan de achterzijde van de woning verse braakschade zat. Hij opende deze deuren en zag binnen direct een man staan met een blauwe koevoet in zijn handen. De agent heeft deze man meteen aangehouden. De 17-jarige verdachte is al eerder met de politie in aanraking geweest. Een tweede inbreker is vermoedelijk via het dak ontkomen.

Via Burgernet werden dorpsbewoners over de inbraak geïnformeerd. Een zoektocht naar de tweede inbreker heeft echter geen resultaat meer opgeleverd.