Deelnemers van wandelevenement massaal bevangen door de hitte

Geplaatst op 10 september 2023, om 17:31 uur

WAALWIJK – De brandweer is zondagmiddag gealarmeerd geweest om de EHBO-tent van een wandelevenement wat gaande was in Waalwijk te koelen vanwege de stijgende hitte in de tent.

Rond 14:00 uur werd de brandweer gealarmeerd. Binnenin de EHBO-tent was de temperatuur aanzienlijk gestegen. De tent was opgezet voor het wandelevenement genaamd de “80 van de Langstraat,” waar wandelaars terechtkunnen voor medische verzorging.

Volgens getuigen waren er enkele mensen onwel geworden in de tent vanwege de hoge temperatuur. De brandweer werd ingeschakeld om te proberen de temperatuur in de tent te verlagen. Ze plaatsten enkele ventilatoren om de luchtcirculatie te verbeteren. Daarnaast werd ook een ambulance ter plaatse geroepen om de EHBO-medewerkers te assisteren bij de zorg voor de betrokken personen.

Foto’s: FPMB / Erik Haverhals