Brand in cafetaria in winkelcentrum, meerdere winkels rookschade

Geplaatst op 30 juli 2023, om 08:31 uur

BOXTEL – Bij cafetaria Lambertje in winkelcentrum Oosterhof in Boxtel woedde zaterdagsvond brand. Rond 22.20 uur werd de brandweer gealarmeerd welke snel opschaalde naar middelbrand. Met twee blusvoertuigen, een ladderwagen en een waterwagen werd deze brand bestreden.

Van buitenaf waren geen vlammen zichtbaar, wel ging de brand gepaard met hevige rookontwikkeling welke grote schade heeft veroorzaakt in een groot deel van het winkelcentrum. Met behulp van de ladderwagen werd van bovenaf een inspectie uitgevoerd, op het dak woedde geen brand. Binnen nog geen uur was de brand onder controle, echter nam het ventileren nog de nodige tijd in beslag. Uit een vijver van een nabijgelegen appartementencomplex werd bluswater gepompt.

De brand woedde bij de cafetaria, maar ook de naastgelegen supermarkt Jumbo heeft last van rook- en roetschade. Ook bij een dierenwinkel werden de aanwezige diertjes in veiligheid gesteld. Brandweerlieden hebben ook deze winkelruimte geventileerd met een overdrukventilator. De bakker, kapsalon, schoenmaker en slagerij in het winkelcentrum hebben zoals het op het eerste zicht lijkt geen schade.

Salvage kwam ter plaatse en bekijkt met de aanwezige ondernemers welke stappen gezet moeten worden. Tijdens het uitbreken van de brand was de cafetaria gesloten, wel waren er bij de Jumbo nog enkele vakkenvullers bezig. Zij bleven ongedeerd. Door de brand zal de supermarkt tijdelijk zijn deuren niet kunnen openen. Ook de cafetaria, welke in het najaar verhuist naar een nieuwe locatie zal voorlopig gesloten blijven. Op de brand kwamen vele nieuwsgierigen af, zij werden allen door de politie op veilige afstand gehouden. In 1984 brandde het winkelcentrum al eens tot de grond toe af, de verbouwing van het huidige winkelcentrum werd afgelopen jaar afgerond.

Foto’s Sander van Gils