Auto in lichterlaaie: ramen van woning ernaast springen door hitte

Geplaatst op 5 juli 2023, om 08:40 uur

DEN BOSCH – In Den Bosch is in de nacht van dinsdag op woensdag een geparkeerde auto volledig afgebrand. De brandweer kwam ter plaatse en wist het vuur te blussen, maar kon niet voorkomen dat ook andere geparkeerde auto’s schade opliepen. De politie onderzoekt of de brand mogelijk is aangestoken.

De brandweer ontving de melding van de autobrand rond 03.30 uur diep in de nacht. Bij aankomst op het Zuidoosterfront stond het voertuig al in lichterlaaie. De hitte van de vlammen zorgde ervoor dat de lak van een naastgelegen auto begon af te bladderen.

Ook sprongen enkele ramen van een woning in de buurt van de parkeerplaats door de intense hitte. Uiteindelijk slaagde de brandweer erin het vuur snel te blussen, maar de afgebrande auto raakte onherstelbaar beschadigd. De deuren waren volledig verwoest en er bleef weinig over van het autodak.

De afgebrande auto werd door een bergingsbedrijf weggevoerd. Ondanks het late tijdstip van de brand trok het incident veel aandacht van omwonenden, die hun huizen verlieten om te zien wat er gaande was. Verschillende mensen kwamen naar de straat om een glimp op te vangen van de situatie.

Foto’s: Bart Meesters