Bestelbus vliegt in brand na oververhitting

Geplaatst op 25 mei 2023, om 21:50 uur

BOXTEL – Op donderdagavond werd de brandweer gealarmeerd vanwege een bestelbus die in brand stond op de Keulsebaan in Boxtel.

De bestuurder, van de bus die waarschijnlijk oververhit was geraakt, parkeerde deze aan de kant van de weg en belde vervolgens de brandweer. Bij aankomst constateerden de brandweerlieden met behulp van een warmtebeeldcamera aanzienlijke hitte onder de motorkap, die ze met water afkoelden. Dit zorgde voor rook en stoom. De rijbaan tussen de Oirschotsrweg en de Parallelweg Zuid, in de richting van het industrieterrein Ladonk, werd tijdens de inzet van de hulpdiensten afgesloten. Verkeer werd gevraagd een andere route te nemen. Terwijl de brandweerlieden het voertuig afkoelden, verplaatste de eigenaar zijn spullen naar een andere bus.

Er was geen sprake van een daadwerkelijke brand.

Foto’s: Sander van Gils