Poes gevonden met tiewrap om nek en schouder, mogelijk bewuste mishandeling

Geplaatst op 25 mei 2023, om 21:18 uur

VEGHEL – In Veghel heeft de dierenambulance met veel moeite een poes gevangen die een strakgetrokken tiewrap om haar nek en schouder had. De tiewrap sneed diep in haar vel en de poes bleek ook nog eens hoogzwanger te zijn. Volgens een omwonende zijn er meer katten gezien met tiewraps om hun lichaam. Het lijkt erop dat deze katten bewust mishandeld worden.

De poes is direct onderzocht door een dierenarts. De dierenarts constateerde dat de tiewrap waarschijnlijk opzettelijk is aangebracht. Dit kan alleen gebeuren bij een sociaal dier dat niet verwilderd is. Het is mogelijk dat iemand de mishandelde poes mist. Het dier was flink vermagerd en had ook een verwonding aan haar oog. Ondanks de diepe snijwond verwacht de dierenarts dat de poes de mishandeling zal overleven. Ze zal worden ondergebracht in een gastgezin waar ze rustig haar kittens kan krijgen en voor hen kan zorgen. De poes was niet gechipt en als er geen eigenaar komt opdagen, zal ze samen met haar kittens naar het asiel gaan.

Er wordt een waarschuwing uitgegeven door de dierenambulance, omdat er mogelijk meer katten met tiewraps rondlopen in de omgeving van Veghel. Men wordt verzocht om alert te zijn.

Foto’s: dierenambulance Hokazo