Twee auto’s verwoest door brandstichter in Helmond

Geplaatst op 24 mei 2023, om 10:30 uur

HELMOND – In Helmond hebben in de nacht van dinsdag op woensdag twee voertuigen vlam gevat bij twee afzonderlijke branden. De politie vermoedt dat de branden opzettelijk zijn aangestoken.

De eerste brand werd gemeld rond 03.25 uur aan de Tarbotstraat. Op een parkeerplaats stond een bestelwagen in brand. Terwijl de brandweer bezig was met het blussen van deze brand, kwam er een melding binnen dat er ook een auto in brand stond op de nabijgelegen Scharstraat. Ook dit voertuig stond geparkeerd op een parkeerplaats.

De politie vermoedt dat beide branden het gevolg zijn van brandstichting. Beide voertuigen zijn volledig verwoest. Er raakte niemand gewond bij de branden. De politie zal verder onderzoek doen om de exacte oorzaak en de verantwoordelijken van de brandstichtingen te achterhalen.

Foto’s: Harrie Grijseels