Man(81) misbruikte maanden lang 10-jarig meisje met een verstandelijke beperking

Geplaatst op 23 mei 2023, om 22:14 uur

BREDA – Justitie eist dinsdag bij de rechtbank in Breda een celstraf van drie jaar tegen een 81-jarige chauffeur van de voormalige kinderopvang Tilburg.

De verdachte werd in mei 2022 betrapt door een voorbijganger terwijl hij met zijn hand in het broekje van een tienjarig meisje met een verstandelijke beperking zat, terwijl het busje stilstond. Een dag later werd hij in de opvang gearresteerd door de politie. Justitie eiste dinsdag bij de rechtbank in Breda een celstraf van drie jaar tegen hem. Volgens justitie heeft de chauffeur het slachtoffertje meerdere keren misbruikt in de periode van juli 2021 tot aan zijn arrestatie in mei 2022. Hij wordt beschuldigd van ontucht en verkrachting. Bovendien heeft hij het meisje gedwongen zijn geslachtsdeel aan te raken en heeft hij foto- en videomateriaal van dit misbruik gemaakt en verspreid. Justitie acht een celstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, noodzakelijk gezien de langdurigheid en frequentie van het misbruik. Daarnaast zal er een contact- en gebiedsverbod worden opgelegd, en de familie eist een schadevergoeding van 20.000 euro.

De Madelief-opvang is inmiddels gesloten. Het was een buitenschoolse opvang (bso) voor kinderen met speciale behoeften. Vanwege hun zorgvraag pasten deze kinderen niet in een reguliere bso. De verdachte vervoerde dagelijks kinderen met een busje naar De Madelief.