Arbeidsinspectie onderzoekt dodelijk bedrijfsongeval

Geplaatst op 23 mei 2023, om 10:55 uur

EINDHOVEN – De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar een bedrijfsongeval in Eindhoven waarbij maandag een man om het leven is gekomen. Volgens de politie gaat het om een 41-jarige man uit Helmond. Hij was bezig met opruimwerkzaamheden in het Beursgebouw in het centrum van de Brabantse stad, toen hij van een verhoogd plateau viel.

De man was niet in dienst van het Beursgebouw, dat sinds kort Vibes Eindhoven heet, maar werkte voor een extern bedrijf. Vermoedelijk was hij een evenement in het pand aan het afbreken toen het misging, zegt de politie. Dat gebeurde maandag rond 14.30 uur.

Een woordvoerder van de Arbeidsinspectie zegt dat het onderzoek enkele maanden kan duren. Tijdens de looptijd ervan kan hij geen verdere details geven.

Foto’s: Emergency Response Photographer

Door: ANP